<<
 Aktuelt om Grønlandske emner

 Qatanngut

Udvalget for Vandreturisme i Grønland nu på qatanngut.dk
Læs her om UVGs historie og om de seneste tiltag med afmærkning af vandreruter i Sydgrønland: Udvalget for Vandreturisme i Grønland.
Møder
Alle er velkomne til foreningens møder. Benyt disse tilbud om at træffe andre grønlands­interesserede og opleve nogle vidende og engagerede foredragsholdere.
Møderne afholdes i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, København, hvis ikke andet er angivet.
Medlemmer af Qatanngut og Dansk Fjeldvandrerklub har gratis adgang - ellers er prisen 30 kr, der betales ved indgangen. Tilmelding er ikke nødvendig - vi ses!

Næste møde er torsdag den 26 september, kl. 18 til 19 er der information om mulige rejsemål for 2014.
Kl. 19 vil Frank Dahlgaard og Kay Nylander fortælle og vise billeder fra deres ture i sommers til Grønland.

 Andre

 • Det Grønlandske Hus, København.
  • RybyUdstilling til 21. januar 2011
   Jan Vojta (f. 1955) er en tjekkisk kunstner, som tog afgangseksamen i 1979 fra Teater-fakultetet i Prag med speciale i scenografi. I nogle år derefter arbejdede han freelance dels som grafiker, illustrator og kostumedesigner i Prag. I årene 1984 til 1992 opholdt han sig i Østrig og Italien, hvor han beskæftigede sig med grafiske arbejder og fordybelse i malerkunsten. I 1988 tog han en rejse til Narsaq i Sydgrønland, hvor lokalsamfundet og de enorme isbjerge ikke bare fascinerede ham, men også gav ham inspiration til en række af tegninger og malerier. I alle årene blev han ved med at beskæftige sig med malerteknik, dybtryk og litografi, hvor han fokuserede på sine tidligere motiver. I den forbindelse har han lavet en række arbejder, som han udstiller i Det Grønlandske Hus fra tirsdag den 9. november 2010 til fredag den 21. januar 2011.
   Jan Vojtas hjemmeside.
  • Koncert lørdag den 11. december kl. 17
   I år afholdes Nordatlantisk Julekoncert i Helligaandskirken ved Strøget i København.
   Nordatlantisk Julekoncert har været afholdt siden 1997 og er igennem årene blevet et af de uundværlige julearrangementer, som mange mennesker ikke vil være foruden.
   Koncerten arrangeres i samarbejde med Det Færøske Hus og Det Islandske Kulturhus, hvor Det Grønlandske Hus står for koordineringen.
   Traditionen tro afholder de herboende nordatlantiske kor, Mpiri fra Færøerne, MIK-koret fra Grønland, Det islandske Kvindekor, AAVAAT fra Grønland, STAKA fra Island samt Husakorid fra Færøerne Nordatlantisk Julekoncert i Helligaandskirken på Strøget, København K.
   Entré 100 kr. Børn til og med 11 år gratis i følgeskab med voksen.
   Dørene åbner kl. 16:15
 • Jonathan Motzfeldt er død
  Læs mere i Sermitsiaq•AG.
 • Nyt Nordisk Arnold Schønberg
  Grønlandskalender 2011.
 • DMI
  Iscentralen 50 år - i glimt (pdf, 52 sider).
 • Transportkommissionen
  I dens redegørelse fra 1. juli 2010 foreslås bl.a. flytning af lufthavnen i Narsarsuaq til Qaqortoq. Læs mere i Transportinfrastruktur i Sydgrønland.
 • Cairn Energy
  The presence of both oil and gas confirms an active, working petroleum system in the basin and is extremely encouraging at this very early stage of our exploration campaign for the Sigguk block and the entire area. Read more...
 • Web-sprogkursus
  Nyt dansk-grønlandsk sprogkursus (for begyndere) på Internettet, adressen er www.sermersooq.dk. Sprogprogrammet er gratis og kan bruges af alle. Programmet fungerer ved, man klikker på pilen ved siden af det danske eller grønlandske ord eller en sætning, hvorefter ordet eller sætningen udtales i computerens højttaler.
 • Danmarks Radio
  Er Grønland klar til en oliekatastrofe? Læs/hør mere...
 • Ingeniøren
  Grønlands første brintanlæg skal være dieselgeneratorernes gravsten, læs mere...

 

Opdateret 7. december 2010