<<
Grønlandssiderne
Artikler og billedserier med grønlandske emner
Giv dit bidrag til disse sider!
Det er tanken, at disse sider med tiden skal rumme et blandet materiale om Grønland - rejseberetninger, artikler, billeder, debat, etc. Vi modtager meget gerne stof fra foreningens medlemmer og andre der kunne tænke sig at bidrage. Så har du noget der kunne interessere andre grønlandsfans, så kom ud af starthullerne og send det til formanden.

Indhold (nyeste indlæg først)

Afmærkning af en flot vandrerute i Grønland
Frank Dahlgaard har deltaget i mærkningen af en vandrerute mellem Igaliku og Qaqortoq i Sydgrønland. Han har skrevet to beretninger herom - læs enten den korte version eller den grundige version.

Dansk politi udsender hvert år i perioden fra maj til oktober et antal politi­folk som assistance til Grøn­lands forskellige politi­distrikter for at opretholde bemandingen i sommer­perioden. I 2004 var Jens Underbjerg i Tasiilaq i Øst­grønland - hans artikel er en personlig skildring og giver et indblik i den mørke side af det grønlandske samfund og skildrer politiets barske arbejds­vilkår, men er samtidig en kærligheds­erklæring til grøn­lænderne og den grøn­landske natur.
Bragt første gang i Nordisk Kriminalreportage 2007.

Fra Tidsskriftet Grønland nr. 6 / 2008 har vi fået lov til at gengive Jørgen Busch's på én gang humoristiske og 100% faglige gennemgang af alle aspekter af hundeslædekørsel. Artiklen slutter med en fin beskrivelse, der begynder således: "Intet er så herligt som at sidde på slæden med benene strittende ud til højre side. Pisken slæber i slædesporet, og...."

Frank Dahlgaards skildring af samværet, vandringen og den storslåede natur på årets rejse til Kangerlussuaq, illustreret med deltagernes billeder.


Jytte Boesgaard har igen været på rejse i Grønland og har sendt os denne rigt illustrerede beretning fra Østgrønland og Island.

"Den 18. juli 1967 lettede et chartret Sterlingfly fra Kastrup lufthavn med kurs mod Søndre Strøm­fjord i Grøn­land. Ombord var 85 forvent­nings­fulde rover­spejdere fra Det Danske Spejder­korps, som de følgende tre uger kom på en spejder­tur ud over det sæd­vanlige. Jeg vil kalde det den ulti­mative spejdertur..."
Læs her Frank Dahlgaards fantastiske beretning om Katangut-ekspeditionen, alle spejder­tures moder.

Henning Clausen har været på en 10 dages hunde­slæde­tur i området nord for Ilulissat. Du kan her læse en beretning fra turen og se billeder derfra.
Henning er et kendt navn i Qatanngut: Han er redaktør af Qatanngut's medlemsblad, har været turleder på et mini-krydstogt i Nordgrønland, og har tidligere været på hundeslædetur i Grønland.

Bjarne Ljungdahl, Grønlands Stenklubs stifter og formand, har skrevet 6 nyttige vej­ledninger for de mineral­inter­esserede grønlands­rejsende. Her anmeldt af Mette Olivarius.

Biolog David Boertmann skriver om arts­rigdomme, individ­tætheder og til­pasninger for grøn­landske fugle.

Jytte Boesgaard fortæller her om en af sine mange rejser til Grønland - en tur til Disko Bugt i sommeren 2006.

I påsken 2004 var Henning Clausen på slædetur i Ilulissat/Jakobshavn. Her kan du læse hans beretning om turen, og se de flotte billeder derfra.

Hver gang du går ind på forsiden af qatanngut.dk, dukker der et billede op, som er til­fældigt valgt ud af en samling på over 200 grønlandsbilleder. Hvis du er blevet nysgerrig efter at se alle forside­billederne, med kommen­tarer, så er her chancen.

Dit bidrag
Tænk på, om ikke også du kunne komme med et indlæg ...